fredag 1 oktober 2021

Vad kostar bilresan?

 Att räkna ut vad en bilresa kostar kan vara svårt eftersom det beror lite på vad man vill räkna ut. Gäller det endast bränslekostnaden, eller vill du räkna på kostnaden för förbrukning och nyttjande av fordonet?

Det vanligaste som folk vill räkna ut är självfallet bensinkostnaden eller bränslekostnaden för en viss resa eller sträcka. Detta kan du ganska enkelt räkna ut på egen hand, men det finns även tjänster online som låter dig räkna ut en resa med bil automatiskt.

Egentligen är det inte svårare än att du behöver veta tre saker: Dels hur mycket långt du skall resa i antal kilometer, samt hur mycket bensin din bil kommer att dra därefter behöver du veta hur mycket bränslet kostar att inhandla för dig. När du har dessa tre fakta kan du snabbt räkna ut vad din bilresa kommer att kosta och snabbt räkna ut bränslekostnaden för din resa.

Vill du vara mer seriös i ditt beräknande av vad det kostar att åka en viss sträcka kan du även räkna ut andra kostnader som försäkring, slitage, lånekostnader för bilen, leasingkostnader med mera. Skall du räkna in alla kostnader kommer du se att priset för att köra och äga en bil kan vara ganska dyrt. Ofta är det betydligt dyrare att äga en bil än vad många tror. För dig som frilansar är det viktigt att räkna ut dessa kostnader för att lägga på priset mot kund.

Det bästa du kan göra för att minska din bränslekostnad är självfallet att köra mindre och smartare, samt inhandla billigare drivmedel. Arbetar du dessutom extra kan du göra mycket för att dryga ut kassan och tjäna pengar till drivmedel. I dagens läge behöver du inget företag för att kunna fakturera, utan du kan enkelt fakturera som privatperson om du signar upp dig hos ett egenanställningsföretag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kostar bilresan?

 Att räkna ut vad en bilresa kostar kan vara svårt eftersom det beror lite på vad man vill räkna ut. Gäller det endast bränslekostnaden, ell...