måndag 13 juli 2020

Sök bilinfo vid begnad bil köp

Skall du köpa en begagnad bil kan det vara en god idé att söka bilinfo innan du ger dig ut för att köpa en bil. Genom att söka adekvat information om olika fordonsuppgifter slipper du många problem som kan uppstå vid ett köp där man ej gjort detta. Detta är extra viktigt om man avser att köpa en begagnad bil från en annan privatperson. Då skall du vara ytterst noga med att ta reda på fakta om såväl bilen som adekvat ägarinformation innan du genomför ett köp.

Viktiga saker du bör se över är att bilens ägare faktiskt är den som säljer bilen till dig. Du skall vara noga med att kontroller detta mot vägtrafikregistret och även kolla ID på personen du köper av så att allt är korrekt. Är det något som krånglar angående detta bör du dra dig ur en affär. Det kan vara ett bedrägeri på gång.

Det andra du bör kolla upp är om bilen innehar fordonsrelaterade skulder på sig. Även detta kan du söka reda på gratis ho Transportstyrelsen. Du kan även kontakta kronofogden för att de om bilen har obetalda skulder. Det är på det videt att fordonsrelaterade skulder följer med bilen i fråga. Detta gör att du kan bli av med dn nyköpta bil för att betala av förra ägarens skulder på den! Inte så roligt! Kolla därav alltid upp om bilen har skulder på sig och se till att dessa är betalda då du skall köpa bilen i fråga.

Du bör även se till att kontrollera besiktningshistorik, ägarantal samt mätarställningen. Ibland manipulerar folk sin mätarställning för att det skall se ut som att bilen ej gått så många mil. Detta för att öka värdet på bilen. Detta bedrägeri blir vanligare och är något du skall se upp med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kostar bilresan?

 Att räkna ut vad en bilresa kostar kan vara svårt eftersom det beror lite på vad man vill räkna ut. Gäller det endast bränslekostnaden, ell...