fredag 7 september 2018

Vem äger bilen?

Vem äger bilen?

Innan du köper en begagnad bil kan det vara av värde att få tag på så mycket information som du kan om bilen i fråga. En viktig sak att ta reda på är att få reda på vem som äger bilen som du avser att köpa. Börja därför alltid med att kontrollera att den som faktiskt säljer bilen är dess rättmätige ägare och har rätten till att sälja bilen. För att ta reda på vem som äger bilen kan du göra på ett antal sätt.

Via Transportstyrelsen har du möjlighet att ta reda på vem som äger bilen med hjälp av en sms tjänst där du sänder registreringsnummer till Transportstyrelsen och därefter får svaret via sms på vem som står som ägare till fordonet. Be därefter att få se på legitimation på den som säljer bilen i fråga för att kontrollera att det överensstämmer med namnet du får till din mobil och med sms.

Om du vill få fram uppgifter på vem som äger bilen direkt online och gratis utan att behöva betala sms avgifter så kan du använda dig av tjänsten på Biluppgifter.se. det du gör då är att du skriver in ett registreringsnummer som du vill söka på och därefter "Se ägare i Bilregistret" Du kommer då att komma vidare till deras samarbetspartner Merinfo som avslöjar vem ägaren är. Dessutom får du då även fler uppgifter om ägarens fordonsinnehav samt bostadsuppgifter, adress, telefonnummer och annan typ av information som kan vara värdefull då man avser att göra en bilaffär.

Det är alltid viktigt att kontrollera bilens status inna du väljer att gå vidare i en köpprocess eftersom det kan avslöja mycket om såväl ägare som bilen och göra att du kanske tänker efter en extra gång innan ett köp.

En sak som är mycket viktig att kontrollera är om bilen innehar fordonsrelaterade skulder på sig. Innehar bilen det så skall du be säljaren att betala dem innan du köper bilen. Fordonsrelaterade skulder följer med bilen och inte säljaren, vilket gör att Kronofogden kan ta bilen i beslag för att betala av skulderna trots att det är du som nu äger bilen i fråga. Köp därför inte en bil med skulder på sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kostar bilresan?

 Att räkna ut vad en bilresa kostar kan vara svårt eftersom det beror lite på vad man vill räkna ut. Gäller det endast bränslekostnaden, ell...