fredag 29 maj 2020

Här hittar du gratis biluppgifter 2020

Är du ute efter att söka biluppgifter online finns det ett antal aktörer och tjänster som du kan använda dig av helt gratis.

Vi kan tipsa om den sökmotor som finns på Fordon och Finans Tidningen
www.fordonfinans.se där kan du enkelt söka biluppgifter från flera källor samtidigt!

Många av dessa tjänster inhämtar sin mesta information från det svenska vägtrafikregistret hos Transportstyrelsen och därav är de ganska lika. Det som skiljer tjänsterna åt är framförallt hur ofta de uppdaterar uppgifterna och inhämtning av material och data samt hur detta presenteras för dig som besökare. Det man bör ha i åtanke är att vill man gå till förstahandskällan måste man kontakta Transportstyrelsen.

För dig som är ute efter att få information om bilar och andra typer av fordon kan det vara bra att veta att de flesta tjänster som erbjuder denna information uppdaterar ungefär en gång i veckan och att en del data kan falla bort. Du kan alltså inte vara säker på att de uppgifter du innehar och får fram är dagsfärska, dock stämmer det ofta till 99 %.

Det viktigaste uppgifterna du kan söka fram är vem som äger bilen samt om bilen inneha skulder på sig. Skulder på en bil an innebära problem för dig som ny ägare och är något du bör se upp med kraftigt. Den informationen bör du söka dagsfärsk hos Transportstyrelsen för att vara på den säkra sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sök bilinfo vid begnad bil köp

Skall du köpa en begagnad bil kan det vara en god idé att söka bilinfo innan du ger dig ut för att köpa en bil. Genom att söka adekvat info...