Fortsätt till huvudinnehåll

Ställ en fordonsfråga på annat fordon

Om du behöver få fram information om ett fordon som du kanske avser att köpa eller är intresserad av att veta mer om finns det alla former av möjligheter i Sverige att få tag på den informationen. Detta från såväl myndigheter som privata företag som arbetar med att ta fram denna typen av information. I regel kan man säga att du kan få reda på allt om ett fordon som är registrerat i Sverige, med mycket få undantag. Du kan till exempel få reda på vem som äger bilen, om bilen innehar fordonsrelaterade skulder eller hur det gick i den förra besiktningen.

All denna information sparas, registreras och katalogiseras i olika register och hos olika myndigheter, verkstäder och aktörer. I dag finns det i Sverige ett antal privata aktörer som arbetar med att samla denna data och presentera den för dig som söker efter den enkelt och överskådlig och ofta dessutom gratis.

Vissa tjänster kan kosta en slant men då får man ofta betydligt mer och djupgående information om bilen eller dess ägare. Dessa tjänster är utmärkta att använda sig av innan man skall köpa eller låna pengar till en begagnad bil. Det är alltid värt att kolla upp bilen i fråga innan man avser att köpa den så klart.

FordonFinans.se är en svensk hemsida som samlar aktörer som levererar biluppgifter och fordonsinformation så att du enkelt skall kunna hitta dessa aktörer och använda dessa tjänster. Så om du inte vet vilken tjänst du vill använda eller vad du behöver för information är det utmärkt att starta där för att få reda på mer information om hur du kan få reda på mer om någon annans fordon!

Vill du få reda på ägare till en bil rekommenderar vi dig att du använder dig av tjänsten Biluppgifter där du snabbt söker information om en bil genom att söka på registreringsnummer och därefter kan du välja att spåra ägaren till bilen i fråga.

Vill du få fram teknisk information om en bil kan vi rekommendera dig att söka hos Transportstyrelsen och deras tjänst Fråga på annat fordon som låter dig få fram all form av teknisk information om någon annans bil.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låna till en begagnad bil

Är du som många andra personer ute efter att köpa en begagnad bil, då är du verkligen inte ensam. Faktum är att de flesta bilar som säljs i Sverige och i övriga Europa är just begagnade bilar. De nya bilarna är för många bara en dyr dröm och kostnaderna för en helt nytillverkad bil är ofta för stora för många personer. En begagnad bil som bara har något år på nacken kan vara upp till 20-30% billigare än en helt ny bil.

För att kunna köpa en dyrare begagnad bil måste många ta ett lån för att kunna finansiera själva bilköpet och här finns det en hel del man bör tänka på såsom vilket form av lån man skall ta och har möjlighet till.I regel kan man säg att om man köper en dyrare begagnad bil av en bilhandlare som har tillstånd och är auktoriserad så har man ofta möjlighet att genom banken ta ett så kallat billån. Dessa lån är utformade så att du sätter bilen som säkerhet för lånet och betalar en kontantinsats som brukar ligga runt 20% av det totala lånebeloppet. Resterande 80% av kostnaden…